AROMAT I SMAK
Restauracja Hotelu Zameczek
Menu
Szef kuchni poleca
Dania mięsne
Królewskie żeberka na kapuście zasmażanej podawane z ziemniakami opiekanymi | |
Roladki wołowe podawane z kluskami śląskimi w sosie pieczeniowym podane z karmelizowanymi buraczkami | |
Kaczka a’la Zameczek podawana z puree ziemniaczano-selerowym w osnowie sosu żurawinowego i mixem sałat z pomidorkami koktajlowymi, granatem, pomarańczą, orzechem włoskim i dressingiem winegret miodowo-cytrynowym |
Dania Fit
Ryż jaśminowy z kawałkami łososia z grilla w połączeniu z orzeźwiającą sałatką z ogórkiem, gruszką i selerem naciowym | |
Grillowany kurczak z kaszą kus-kus w połączeniu z wiosenną sałatką z papryki, ogórka, selera naciowego oraz pomidorków koktajlowych |
Burgery
Burger Klasyk (bułka, wołowina 200g, boczek, sałata, pikle, konfitura z czerwonej cebuli, pomidor) |
|
Burger Koko (bułka, filet w tempurze 150g, sałata, pomidor, grillowana papryka, pikle, konfitura z czerwonej cebuli, sos czosnkowy) |
|
Burger Zamkowy (bułka, wołowina, sałata,mozarella, relish pomidorowy, pikle, konfitura z czerwonej cebuli, szynka parmeńska, pomidor, pomidor suszony, rukola) |
|
Burger Kids (bułka, kurczak w panierce 120g, sałata, pomidor, ketchup, majonez) |
Zupy
Barszcz czerwony z kiszonych buraków | |
Rosół na wiejskim kurczaku (sobota i niedziela) | |
Botwinka z jajkiem | |
Barszcz czerwony z uszkami | |
Żur staropolski z białą kiełbasą oraz jajkiem |
Przystawki
Fagottini z gruszką podane z chutney z czerwonej cebuli i Straciatellą | |
Carpaccio z wędzonej kaczki z sosem żurawinowym podane na liściu sałaty z chrupiącą grzanką | |
Krewetki duszone na maśle z białym winem, nutką pietruszki oraz chrupiącą grzanką |
Sałatki
Sałatka wegańska Sałaty, orzechy włoskie, gruszka, pieczony burak, cieciorka, ogórek, winegret. |
|
Sałatka z kurczakiem Grillowany kurczak, papryka, cukinia, pieczarki, sałata, winegret. |
|
Sałatka z kozim serem kozi ser, pieczony burak, pomarańcza, sałaty, orzechy włoskie, sos balsamiczny |
Dania główne
Tradycyjny kotlet schabowy | |
Kotlet z kurczaka w panierce | |
Filet drobiowy grillowany z dipem czosnkowym | |
Polędwiczka wieprzowa w aksamitnym sosie z leśnych grzybów | |
Pstrąg zrumieniony na maśle klarownym z nutką pietruszki |
Menu dla dzieci
Rosołek z makaronem (sobota- niedziela) | |
Zupka pomidorowa z makaronem (poniedziałek- piątek) | |
Pierożki z owocami i bitą śmietaną 4szt. | |
Naleśniki na słodko z serem lub konfiturą | |
Nuggetsy z kurczaka z marchewką i frytkami |
Pierogi i naleśniki
Naleśniki z prażonymi jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną | |
Naleśniki z białym serem, bakaliami i sosem czekoladowym | |
Pierogi ruskie – 6szt | |
Pierogi z owocami i sosem śmietanowo-waniliowym – 6 szt. | |
Pierogi z grzybami i kapustą – 6szt | |
Pierogi z mięsem – 6szt | |
Pierogowa Micha (ruskie, z mięsem, z grzybami) – 9 szt. |
Dodatki
Sos śmietanowo – czosnkowy | |
Ziemniaki gotowane | |
Kasza pęczak z grzybami | |
Kluski śląskie | |
Buraczki zasmażane | |
Kapusta zasmażana | |
Ziemniaki zapiekane z ziołami | |
Frytki | |
Warzywa na parze | |
Zestaw surówek |
Desery
Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami i bitą śmietaną | |
Deser lodowo jogurtowy z wiśniami „Wiśniowy sad” | |
Domowy sernik z czekoladą, wiśniami i bitą śmietaną |
Śniadania
Tosty (2 szt.) (z pomidorami suszonymi i serem lub z szynką i serem) |
Jajecznica (na masełku lub na szynce) |
Jaja sadzone na bekonie |
Omlet z konfiturą lub warzywami |
Smażony kawał kiełbasy z cebulką |
Królewska decha śniadaniowa (Pasztet wiejski, szynka, jajko, ser żółty) |
Bufet Śniadaniowy |
AROMAT I SMAK
Restauracja
Stylowa Restauracja “Aromat i Smak” to przytulne, eleganckie wnętrze z widokiem na wspaniały ogród, ale przede wszystkim wykwintna i zdrowa kuchnia. Odkryj nowoczesną odsłonę tradycyjnych potraw. Nasza specjalność to Kuchnia Staropolska, oferująca wyrafinowane smaki i aromaty.
Zapraszamy
7:00 – 22:00