RESTAURACJA – Menu 2019-04-27T18:12:24+00:00

Tylko świeże produkty od sprawdzonych dostawców

Menu  2019  

Restauracja ” Aromat i Smak „

Zupy

Rosół na wiejskim kurczaku 9,-
Krem brokułowy z prażonymi migdałami 12,-
Barszcz czerwony z kiszonych buraków (solo) 8,-
Barszcz czerwony z uszkami  10,-
Flaki w pomidorach 14,-
Żurek staropolski z kiełbasą 15,-

 

Przystawki

Camembert grillowany z orzechami i sosem żurawinowym           16,-
Krewetki tygrysie na winie 26,-
Śledź po kasztelańsku 19,-
Tatar z łososia ze świeżym ogórkiem 24,-
Tatar z polędwicy wołowej 32,-
Pieczarki z patelni zrumienione na maśle 14,-

Sałatki

Z kurczakiem – grillowany kurczak, papryka, cukinia, pieczarki, sałata lodowa, winegret. 27,-
Wegańska – sałaty, ogórek, pomidor, papryka, czerwona cebula, sezam, winegret. 24,-
Z kaczką – wędzona kaczka, sałata lodowa, rukola, winogrona, gruszka, orzechy włoskie, pestki słonecznika. 33,-
Z kozim serem – kozi ser, pieczony burak, pomarańcza, rukola, roszponka, orzechy włoskie, miodowy winegret. 29,-
Grecka – pomidor, ogórek, cebula, oliwki, ser feta, papryka, oliwa z oliwek. 26,-

Ryby

Pstrąg (cały) z prażonymi migdałami 29,-
Polędwica z dorsza z sosem maślano-cytrynowym 31,-
Łosoś grillowany z blanszowanymi warzywami 36,-

Szef Kuchni Poleca

Wielka micha żuru z pieczonymi ziemniaczkami i grillowaną kiełbasą 26,-
Królewskie żeberka na kapuście z pieczonymi ziemniaczkami 31,-
Filet z kaczki w sosie śliwkowym z gnocchi i buraczkami na ciepło 38,-

Dania główne

Golona z wieprza w piwie i miodzie  34,-
Filet z kurczaka w panierce lub bez 17,-
Tradycyjny kotlet schabowy  18,-
Filety drobiowe opiekane w boczku z cukinią i śmietaną 22,-
Wątróbka drobiowa smażona z cebulką i pieczarkami 16,-
Żeberka  wieprzowe po szlachecku na kopie kapuchy zasmażanej  24,-
Placek ziemniaczany po królewsku z mięsiwem (500 g.) 26,-
Polędwiczki z wieprza na szpinaku  27,-
Zamkowa micha mięs grillowanych 29,-
Stek z polędwicy wołowej 47,-
Polędwica wołowa w sosie koniakowym z zielonym pieprzem 59,-

Pierogi

Pierogi ruskie  7 szt. (podsmażane na życzenie) 19,-
Pierogi z kapustą i grzybami 7 szt. (podsmażane na życzenie) 22,-
Pierogi ze szpinakiem i serem feta, lekko podsmażane na sosie śmietanowym z dodatkiem zielonego pieprzu 7 szt. 25,-
Pierogi z owocami i sosem śmietanowo-waniliowym 7 szt. 16,-
Pierogi z mięsem 7 szt. 26,-
Pierogowa micha (ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem) 8 szt. 28,-

Potrawy Mączne i Wegetariańskie

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną                                                                14,-
Tagiatelle ze szpinakiem i serkiem mascarpone 24,-
Penne z kurczakiem i pieczarkami 26,-
Naleśniki z konfiturą, śmietaną i owocami 18,-
 Naleśniki z białym serem, bakaliami i sosem czekoladowym 20,-

Śniadania

Pieczywo 2 pajdy 2,-
Masło 2,-
Konfitura lub miód naturalny 2,-
Mleko 3,-
Ser żółty 5,-
Pomidory z cebulką 6,-
Twarożek 6,-
Jajecznica na masełku 12,-
Jajecznica „Królewska” 17,-
Jaja sadzone na bekonie 17,-
Omlet z konfiturą lub warzywami 16,-
Smażony kawał kiełbasy z cebulką 17,-
Królewska decha śniadaniowa (Pasztet wiejski, szynka, jajko, ser żółty) 25,-
Bufet Śniadaniowy (szwedzki stół) 29,-

Dla Dzieci

Rosołek z makaronem                                                  7,-
Filecik z kurczaka, marchewka i frytki 17,-
Naleśnik na słodko z serem, konfiturą lub nutellą 12,-
Pierożki z owocami 12.-

Dodatki

Sos śmietanowo – czosnkowy 3,-
Ziemniaki gotowane 5,-
Ryż 5,-
Kluski „śląskie” 5,-
Ziemniaki zapiekane z ziołami 7,-
Frytki 7,-
Kasza pęczak z grzybami 9,-
Buraczki zasmażane 8,-
Kapusta zasmażana z wędzonką 8,-
Warzywa z grilla 10,-
Bufet surówkowy 10,-

Desery

Szarlotka na ciepło polana karmelem 16,-
Deser bezowy z mascarpone i owocami 21,-
Suflet czekoladowy z lodami waniliowymi 19,-
Deser „fit” z musem owocowym 19,-

Likiery & digestive

Advocat 50 ml 8,-
Malibu 50 ml 11,-
Sheridan’s 50 ml 12,-
Jagermeister 50 ml 12,-
Becherovka 50 ml 12,-
Krzeska vódka 50 ml 19,-

Nowa Karta Win

SPRAWDŹ

Najlepsza Kuchnia i Doskonała Atmosfera

Restauracja Hotelu Zameczek

Hotel Zameczek zaprasza do odkrywania kulinarnych specjałów. Skorzystaj z naszych wyjątkowch ofert i pozwól się pozytywnie zaskoczyć. Nasza specjalność to Kuchnia Staropolska, oferująca wyrafinowane smaki i aromaty.

GODZINY OTWARCIA
Poniedziałek – Niedziela

7:00 – 22:00

Rezerwuj stolik